In contrast met de Marangu route welke vaak de “Coca-Cola route” word genoemd staat de Machame-Mweka route bekend als de “Whiskey route”. Deze vergelijking is een beetje overdreven en stamt uit een tijd toen de Machame route nog minder ontwikkeld was. Wij zijn van mening dat de Machame route inderdaad iets zwaarder is dan de Marangu, maar dat het eigenlijk maar weinig uitmaakt. Het succes percentage op Machame ligt zelfs hoger dan dat op Marangu.

De route is te beklimmen vanaf 6 dagen. Machame klimmers gebruiken de Marangu route als terugweg.

7-daagse klim

Het is mogelijk (en aanbevolen) om de lange wandeling tussen Baranco en Barafu camps te splitsen in twee dagen. Als je deze optie kiest dan overnacht je in het Karanga Valley kamp (4.040m).

8-daagse klim

Daarnaast is er de 8-daagse optie welke een nog betere acclimatisatie biedt, en dus de kansen op succes vergroot. In dit geval splits je de (iets aangepaste) route tussen Baranco en Barafu in drie dagen en overnacht je ook in het Lava Tower kamp (4.600m).

Western Breach

Op de Machame route bestaat er een alternatieve optie om via de veel directere maar gevaarlijkere “Western Breach” naar de top te klimmen in plaats van via Barafu camp. Deze route bieden wij ook aan, neem hiervoor even contact op met ons.

Route opties:
• 6 daagse klimVertrekdata & boeken
• 7 daagse klim (1 acclimatisatie dag)Vertrekdata & boeken
• 8 daagse klim (2 acclimatisatie dagen)Vertrekdata & boeken

Terug naar Kilimanjaro route overzicht


Dag-tot-dag

Dag 1

Je wordt ’s ochtends bij je hotel opgehaald en naar de Machame gate gebracht. Na het registratieproces doorlopen te hebben ga je het park in en begint de grote uitdaging. De eerste dag is niet heel zwaar en loop je voor een groot gedeelte door het nevelwoud.

Na ongeveer 2-2,5 uur maken we een lunch stop in een open plek in het bos. Je bent nu ongeveer halverwege op weg naar Machame huts.

Als het bos wat uitdunt word Kibo voor het eerst zichtbaar. Na aankomst bij Machame huts zijn er snacks en warme dranken.

Dag 2

De tweede dag is een vrij korte wandeling (ongeveer 5km) door een erg stoffig landschap. Ook dit is geen hele zware dag, maar omdat je 815m stijgt over vrij korte afstand op sommige plaatsen toch nog best stijl.

Na ongeveer 1-1,5 uur maken we een lunch stop. Vanaf hier is het een wandeling van ongeveer 1-1,5 uur naar New Shira camp, welke op 20 minuten afstand ligt van het Shira Plateau.

Bij aankomst bij het New Shira camp kan je je opfrissen, en zijn er wederom snacks en warme dranken.

Dag 3

Deze dag is een vrij lange voor diegene met de 6- of 7-daagse klim. Diegene die de route in 8-dagen klimmen (of via de Western Breach-route klimmen) kamperen vandaag ruwweg halverwege, in het Lava Tower camp (4.642m).

Na ongeveer drie uur wandelen (5km) maken we een lunch stop op ongeveer 4.493 meter. Na de lunch hebben we de keuze uit twee routes. Voelen we ons al wat vermoeid dan kunnen we voor de snelle en makkelijke optie kiezen onder de Lava Tower langs. Hebben we genoeg energie dan nemen we de mooiere, maar iets zwaardere en langere route, via het Lava Tower kamp.

De eindbestemming vandaag is Barranco camp.

Dag 4

De vierde dag start met een steile klim, de Great Barranco Wall op (bijna 250m). Deze dag kan worden opgesplitst in twee delen (de 7- en 8-daagse opties); in dit geval kampeer je halverwege in het zeer mooie Karanga Valley kamp (4.040m). Diegene met de 6-daagse optie wandelen in één stuk door tot het laatste kamp, Barafu (Swahili voor ijs).

Dag 5

Laat in de avond (rond 23:00) maakt de gids je wakker. Je krijgt een klein ontbijt en warm drinken.

Na het ontbijt gaan we op weg naar de top! Onderweg zijn er maar weinig referentiepunten maar uiteindelijk komen we aan bij Stella Point (5.752m, al genoeg voor een certificaat!) om uiteindelijk te arriveren op Uhuru Peak (5.895m).

Na het maken van een paar foto’s bij het bord is het via dezelfde route terug naar Barafu kamp. Aangekomen in Barafu nemen we een uur pauze om bij te komen en lunchen we. Vervolgens dalen we af naar Mweka kamp.

Dag 6

Na het ontbijt dalen we af naar Mweka gate. Bij aankomst bij Mweka gate ondergaan we eerst een aantal formaliteiten waarna we vervolgens in de klaarstaande bus stappen. Terug in het hotel wacht er een warme en verdiende douche op je!

Prijzen Machame

Prijzen op aanvraag.

Vertrekdata

Wij kunnen op elke dag van het jaar vertrekken. Bij voorkeur boek je tenminste 5 weken van te voren, zodat je tijd hebt voor je voorbereidingen en wij voor de onze.

Wil je binnen een week al vertrekken, neem dan contact met ons op. Als je al voorbereid bent (denk aan visa’s en evt. vaccinaties) dan is de kans groot dat wij je beklimming in deze korte tijd toch kunnen realiseren.