De Marangu route wordt vaak de “Coca-Cola”-route genoemd en heeft de reputatie de makkelijkste te zijn. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat het de enige route is waar er in houten hutten overnacht word in plaats van tenten. Het dagelijks overbrugde hoogteverschil is vergelijkbaar met de Machame route.

Dat het pad omhoog hetzelfde pad is dat ook gebruikt word als terugweg word soms als minpunt beschouwd. In de praktijk blijkt dit echter niet heel vervelend te zijn, de Marangu route is namelijk erg mooi en de andere kant uit lopend ervaar je de route toch weer net even anders. Een ander leuk aspect is dat je op de terugweg klimmers tegenkomt die nog onderweg omhoog zijn (en andersom natuurlijk), dit leidt vaak tot leuke gesprekken.

Er zijn twee verschillende routes nodig op het traject tussen Horombo Huts en Kibo Huts, onze gids neemt normaalgesproken de ene route op de heenweg en de andere op de terugweg om zo toch beide te kunnen zien.

Let op! 5 dagen is erg kort en zwaar, en raden we daarom alleen aan voor diegene die goed getraind zijn.

6-daagse klim

Een extra acclimatisatie dag is mogelijk in Horombo Huts (3.720m). Deze dag kan besteed worden bij de hutten of, om nog wat beter te acclimatiseren, gebruikt worden om naar Mawenzi Huts (4.538m) te wandelen en dezelfde dag terug te keren naar Horombo Huts.

Route opties:
• 5 daagse klimVertrekdata & boeken
• 6 daagse klim (1 acclimatisatie dag)Vertrekdata & boeken

 Terug naar het Kilimanjaro route overzicht


Dag-tot-dag

Dag 1

Na opgehaald te zijn bij je hotel word je naar Marangu gate gebracht voor het registratie proces. Na registratie loop je het park in en begint de wandeling naar het hoogste punt van Afrika. De eerste dag is een rustige wandeling door het tropische regenwoud en langs een aantal watervallen. Onderweg kan je blauwe meerkat, franjeapen en groene bavianen tegenkomen.

Ruwweg halverwege naar Mandara huts maken we een lunchstop bij de Kisamboni picknick tafels.

Na aankomst bij de Mandara huts kunnen we, na je even opgefrist te hebben, eventueel nog een wandeling van 15 minuten maken naar de Maundi Krater.

Dag 2

We beginnen onze wandeling op het zelfde bospad als we gisteren namen richting de Maundi Krater, echter dit keer passeren we de krater. De splitsing naar de Krater en Horombo huts markeert het einde van de bosrijke omgeving en we wandelen het zogenaamde moorland (een heide-achtig landschap) in. Het duurt nu niet lang meer voordat de twee hoogste pieken, Kibo en Mawenzi, zichtbaar worden.

Na ongeveer 3-3,5 uur maken we een lunchstop. Vanaf hier is het ruwweg nog een wandeling van 1,5-2 uur naar Horombo Huts.

Horombo Huts is een erg bedrijvige plaats waar zowel Marangu klimmers die klimmen als wel dalen overnachten. Daarnaast kamperen de klimmers van de Rongai route hier in hun tenten en ook diegene die opteerden voor de extra acclimatisatie dag (de 6-daagse route) verblijven hier.

Dag 3

Op deze dag heeft je gids de keuze tussen twee routes; de kortere (9,2km) zuidelijke route en de iets langere en zwaardere (10km) noordelijke route. Als je een acclimatisatie dag in Horombo hebt genomen en toen naar Mawenzi huts bent gewandeld dan heb je al een stuk van de noordelijke route gezien en kan beter de zuidelijke route genomen worden. Zo niet, dan kan het beste de noordelijke route gekozen worden op de heenweg waarbij onderweg de bijzondere Zebra Rocks gezien worden. Op de terugweg wordt dan de zuidelijke route genomen.

We nemen aan dat je een acclimatisatie dag genomen hebt en beschrijven de zuidelijke route hier:

De wandeling begint vrij stijl en loopt door de laatste stukjes moorland. Na een poosje betreed je de winderige alpine woestijn “De Zadel” genoemd. We zoeken een beschutte plaats om te lunchen.

Na de lunch gaat het pad verder naar Jiwe Lainkoyo, een plek gemarkeerd bij een grote steen (Jiwe betekend steen in het Swahili). Jiwe Lainkoyo is het punt waar de noordelijke en zuidelijke route weer samenkomen. Je kunt Kibo huts al zien liggen maar het duurt nog ongeveer een uur voordat je er ook echte aankomt. Kibo huts, het laatste kamp op onze route omhoog, is de uiteindelijk bestemming voor vandaag.

Dag 4

Laat in de avond (rond 23:00) maakt de gids je wakker. Je krijgt een klein ontbijt en warm drinken.

Na het ontbijt begin je aan de grootste uitdaging, het bedwingen van deze berg! Op weg naar de top passeer je de volgende punten: Jamaica Point, William’s Point, Hans Meyer Cave (5.151m), Gillman’s Point (5.703m), Stella Point (5.752m) om uiteindelijk te arriveren op Uhuru Peak (5.895m).

Na het maken van een paar foto’s bij het bord is het (via dezelfde weg) snel weer terug naar Kibo huts. Terug in Kibo huts nemen we een paar uur pauze om even bij te komen en hebben we een lunch, vervolgens dalen we af naar Horombo huts via de noordelijke of zuidelijke route.

Dag 5

Na het ontbijt dalen we af naar Marangu Gate (18km). Onderweg maken we een lunchstop bij Mandara huts. Bij aankomst bij Marangu gate ondergaan we eerst een aantal formaliteiten waarna we vervolgens in de klaarstaande bus stappen. Terug in het hotel wacht er een warme en verdiende douche op je!

Prijzen Marangu

Prijzen op aanvraag.

Vertrekdata

Wij kunnen op elke dag van het jaar vertrekken. Bij voorkeur boek je tenminste 5 weken van te voren, zodat je tijd hebt voor je voorbereidingen, en wij voor de onze.

Wil je binnen een week al vertrekken, neem dan contact met ons op. Als je al voorbereid bent (denk aan visa’s en evt. vaccinaties) dan is de kans groot dat wij je beklimming in deze korte tijd toch kunnen realiseren.