Het eerste gedeelte van de Rongai route (ook bekend als de Loitokitok- of Nalemuru route) begint op de kale noordelijke hellingen van de Kilimanjaro. Maar alhoewel het landschap misschien niet zo mooi is als op andere routes maakt de aanwezigheid van wild en de enorme rust die je hier nog kan ervaren veel goed.

Op de weg terug vanaf de top volg je de Marangu route. Alles wat je eventueel gemist zou hebben op de kalere heenweg kom je dan alsnog tegen op de begroeide paden van de Marangu route.

6-daagse klim

Het is mogelijk een extra acclimatisatie dag op te nemen in de route. In dit geval nemen we een alternatieve (en een zeer mooie!) route vanaf de tweede dag.

Omdat deze route een stuk mooier is en een betere acclimatisatie geeft, bevelen wij sterk deze 6-daagse optie aan.

Route opties:
• 5 daagse klimVertrekdata & boeken
• 6 daagse klim (1 acclimatisatie dag)Vertrekdata & boeken

Dag-tot-dag

Dag 1

Na registratie bij Rongai Gate begint de route naar de top. De eerste dag loop je door een enigszins kaal landschap met diverse soorten flora. Dit gaat zo door voor een uurtje voordat je aankomt in een meer bebost landschap, echter niet van het kaliber die je vindt aan de zuidzijde van de Kilimanjaro. Nog een tijdje later kom je in een heideachtig landschap.

Alhoewel de bebossing niet erg dicht is aan de noordzijde heb je toch een grote kans wild te zien. De kans is bijzonder groot om grote groepen franjeapen tegen te komen.

Aan het einde van de eerste dag kom je op 2,650m aan bij de First Cave campsite (verwacht echter geen grotten hier) waar er snacks en warme dranken op je wachten.

Dag 2

Vandaag wandelen we de hele dag in een heet en rotsachtige heidelandschap. We lunchen op 3,450m bij “Second Cave”. De 6-daagse route splitst hier van de 5-daagse. Op de 6-daagse route wandelen we vanaf hier in zuid-oostelijk richting Mawenzi (de tweede piek van de Kilimanjaro).

Vanaf hier is het nog ongeveer 2 uur wandelen naar de eindbestemming van vandaag, het Third Cave Campsite.

Hier is er wederom een snack, warme dranken en even later het diner.

Dag 3

Het pad vandaag begint vrij vlak, maar wordt met verloop van tijd steeds stijler. Meestal komen we redelijk vroeg in de dag aan bij de Mawenzi Tarn Huts. Je hebt vandaag ruim de tijd om de directe, en prachtige, omgeving van het kamp te verkennen.

Zorg er voor dat je altijd een gids meeneemt mocht je een duik willen maken in de tarn!

Dag 4

De vierde dag brengen we door op de noordwestelijke hellingen van Mawenzi. Ons pad mond uiteindelijk uit in The Saddle. Een kaal en winderig maar prachtig woestijn gebied.

Na de Saddle te hebben overgestoken komen we aan bij de School Huts (deze liggen niet ver bij Kibo Huts vandaan).

Probeer vandaag genoeg slaap te krijgen. Morgen start de tocht naar de top!

Dag 5

De gids wekt je rond ongeveer 23:30. Er is een eenvoudig ontbijt en warme dranken. Na het ontbijt beginnen we aan het laatste stuk van de beklimming. 

Het pad komt samen met die van de Marangu route, en onderweg naar de top komen we langs Hans Meyer Cave (5,151m), Gillman’s Point (5,703m), Stella Point (5,752m) om uiteindelijk aan te komen op Uhuru Peak (5,895m).

Na het maken van enkele foto’s bij het bord en genoten te hebben van het uitzicht gaan we terug via de Marangu route.

We nemen lunch een paar uur pauze bij Kibo Huts voordat we verder afdalen (via de noordelijke of zuidelijke route, zie dag 3 van Marangu) naar Horombo Huts, de eindbestemming.

In Horombo Huts is er de gebruikelijke snack en warme dranken, gevolgd door het diner.

Dag 6

Na het ontbijt dalen we af naar Marangu Gate (18km). Onderweg maken we een lunchstop bij Mandara huts. Bij aankomst bij Marangu gate ondergaan we eerst een aantal formaliteiten waarna we vervolgens in de klaarstaande bus stappen.

Terug in het hotel wacht er een warme en verdiende douche op je!

Prijzen Rongai

Prijzen op aanvraag.

Vertrekdata

Wij kunnen op elke dag van het jaar vertrekken. Bij voorkeur boek je tenminste 5 weken van te voren, zodat je tijd hebt voor je voorbereidingen, en wij voor de onze.

Wil je binnen een week al vertrekken, neem dan contact met ons op. Als je al voorbereid bent (denk aan visa’s en evt. vaccinaties) dan is de kans groot dat wij je beklimming in deze korte tijd toch kunnen realiseren.