Over het algemeen wordt de Umbwe route beschouwd als de meest zware route. Dat gezegd hebbende is het ook een van de routes met mogelijk de mooiste uitzichten op Kilimanjaro. Ondanks dat de route zwaar is, is het nog steeds geen ‘technische klim’. Dit betekend dat je niet noodzakelijkerwijs een geoefend bergbeklimmer te zijn. Wat je wel nodig hebt is een stalen wil en een goede conditie, met name als je via de Western Breach-route de top wil bereiken.

De Umbwe route is uniek tot en met Barranco Camp op de tweede dag. Vanaf de derde dag kan de Machame route of de Western Breach route gevolgd worden. De Umbwe route is te beklimmen vanaf 5 dagen.

6-daagse klim

Het is mogelijk (en aangeraden) om de lange wandeling tussen Baranco en Barafu camps te splitsen in twee dagen. Als je deze 6-daagse optie kiest dan overnacht je in het Karanga Valley kamp (4.040m).

Western Breach

De Western Breach-route is een korte, zware, mooie, maar ook een gevaarlijkste route naar de top. Deze route splitst vanaf dag 3, bij Barranco Camps.

Op deze route kan er een optionele acclimatisatie dag genomen worden bij Barranco (6-daagse route) en/of Lava Tower Campsite (7-daagse route). Extra acclimatisatie verbeterd je kansen om de top te bereiken, en is daarom aangeraden, met name op deze stijle route.

Dit is de enige route waarop, vanwege vallend gesteente, helmen verplicht zijn.

Route opties:
• 5 daagse klimVertrekdata & boeken
• 6 daagse klim (1 acclimatisatie dag)Vertrekdata & boeken
• 7 daagse klim (2 acclimatisatie dagen,
alleen via Western Breach)
 

Terug naar Kilimanjaro route overzicht


Dag-tot-dag

Dag 1

Na een vroeg ontbijt in je hotel vertrekken we naar de Umbwe ingang voor de noodzakelijke registratie (meeste formaliteiten hebben we de dag ervoor al geregeld). Na registratie gaan we het park binnen. We beginnen eerst aan een stukje (4×4) weg welke na ca. 3-4km overgaat in een enkel pad. Dit is het werkelijke begin van de Umbwe route.

Onderweg kan je blauwe- en franjeapen, kameleon en diverse typische Kilimanjaro flora zien en tegenkomen.

Na ongeveer 2 uur wandelen stoppen we voor lunch bij de Sarambura lunch stop. Na de lunch beginnen we aan het stijlste gedeelte van Umbwe.

Het Umbwe Cave Camp is de eindbestemming van vandaag. Aan het eind van de dag serveren we je een snack (meestal popcorn, biscuits, etc.) en een warme drank.

Dag 2

Op de tweede dag verlaten we het regenwoud en betreden we een heide landschap, gevolgd door het typische ‘moorland’. En alhoewel het landschap veranderd, de route blijft even stijl als de dag ervoor.

Aan het eind van de dag bereiken we Barranco Camp. Barranco ligt op een kruispunt van routes. Lemosho, Shira, Machame en Mweke komen hier allen samen.

Vanaf Barranco is er de keus om door te klimmen naar de Western Breach (“Umbwe-Western Breach-route”) of de makkelijkere Machame route te volgen.

Het is mogelijk om een acclimatisatie dag te nemen in het Barranco kamp.

Dag 3

De derde dag start met een steile klim de Great Barranco Wall op (bijna 250m). Deze dag kan worden opgesplitst in twee delen (de 6-daagse optie); in dit geval kampeer je halverwege in het zeer mooie Karanga Valley kamp (4.040m). Diegene met de 5-daagse optie wandelen in één stuk door tot het laatste kamp, Barafu (Swahili voor ijs).

Dag 4

Laat in de avond (rond 23:00) maakt de gids je wakker. Je krijgt een klein ontbijt en warm drinken.

Na het ontbijt gaan op weg naar de top! Onderweg zijn er maar weinig referentiepunten maar uiteindelijk komen we aan bij Stella Point (5.752m, al genoeg voor een certificaat!) om uiteindelijk te arriveren op Uhuru Peak (5.895m).

Na het maken van een paar foto’s bij het bord is het via dezelfde route terug naar Barafu kamp. Aangekomen in Barafu nemen we een uur pauze om bij te komen en lunchen we. Vervolgens dalen we af naar Mweka kamp.

Dag 5

Na het ontbijt dalen we af naar Mweka gate. Bij aankomst bij Mweka gate ondergaan we eerst een aantal formaliteiten waarna we vervolgens in de klaarstaande bus stappen. Terug in het hotel wacht er een warme en verdiende douche op je!

Prijzen Umbwe

Prijzen op aanvraag.

Vertrekdata

Wij kunnen op elke dag van het jaar vertrekken. Bij voorkeur boek je tenminste 5 weken van te voren, zodat je tijd hebt voor je voorbereidingen en wij voor de onze.

Wil je binnen een week al vertrekken, neem dan contact met ons op. Als je al voorbereid bent (denk aan visa’s en evt. vaccinaties) dan is de kans groot dat wij je beklimming in deze korte tijd toch kunnen realiseren.