Bedwing de Kilimanjaro

Met 5,895 meter de hoogste berg van Afrika, eveneens de hoogste vrijstaande berg ter wereld. En jij kan hem bedwingen! Wij beklimmen de berg het hele jaar door (zie ook het klimaat diagram onder de kaart), via een van zijn vijf routes.

Voor alle routes geldt dat het nemen van tenminste één extra acclimatisatie dag sterk aanbevolen wordt. Het verkleint het risico op hoogteziekte aanzienlijk, verbeterd de gehele ervaring en vergroot de kans op het halen van de top, Uhuru Peak.

Trail signs

Vijf routes, één doel.

Er zijn vijf routes naar de top. Volg de onderstaande links voor de belangrijkste kenmerken en dag-tot-dag omschrijvingen van de verschillende routes.


Marangu

Dit is de enige route waarbij je in hutten overnacht. Een populaire route, wordt beschouwd als relatief makkelijk. De heenweg is gelijk aan de terugweg.

Volledige beschrijving Marangu route


Machame

Eveneens een populaire route, wordt ook beschouwd als relatief wat makkelijker. De weg terug gaat via de Marangu route.

Volledige beschrijving Machame route


Lemosho

Een nog wat minder bekende route aan de westelijke helling van de Kilimanjaro. Stijgt in populariteit. Interessant vanwege de vele route opties.

Volledige beschrijving Lemosho route


Rongai

Een rustige en minder bekende route, doordat er minder klimmers via de Rongai route lopen is de kans op het zien van wild groter. De route start aan de vrij kale noordzijde van de Kilimanjaro.

Volledige beschrijving Rongai route


Umbwe

Staat te boek als een relatief zware route, de eerste twee dagen zijn vrij stijl, gaat vervolgens over in de Machame route.

Volledige beschrijving Umbwe route